Over Cuberdon
Wat is een cuberdon?

Een 
cuberdon, ook bekend als neuzeketsoepke of Gentse neus, is een kegelvormig Belgisch ambachtssnoepje
 dat qua vorm veel wegheeft van een neus. Het heeft een paarsachtige kleur en is gemaakt van arabische gom, dan pas spreek men van een echte cuberdon. De buitenkant is hard maar de inhoud is gelatineus. De cuberdon is het best de eerste 3 weken na productie waarna de binnenkant begint te versuikeren.
cuberdon royal
Geschiedenis van de cuberon

De cuberdon is bij toeval ontdekt door de Gentse apotheker De Vynck in 1873. Om de houdbaarheid van medicijnen te verhogen, werden eind-19e eeuw veel geneesmiddelen ingenomen in de vorm van siroop
. Toen de apotheker een mislukt preparaat na een paar dagen onderzocht, stelde hij vast dat het preparaat een korst had gevormd, terwijl de kern nog vloeibaar was. Met deze ontdekking groeide het idee om het mislukte preparaat te commercialiseren in de vorm van een bonbon.
Er doen ook verhalen dat de cuberdon van oorsprong uit Brugge zou zijn .
Hoe worden cuberdons gemaakt?  

Het maken van cuberdons in een proces van 1 week! De voorbereiding van de cuberdonpasta neemt 1 dag in beslag. De Arabische gom wordt in water gesmolten, glucose, aroma’s (framboos) en suiker worden toegevoegd en vervolgens omgeroerd. Daarna wordt dit in vormen gegoten. De houten bakjes worden gevuld met zetmeel, de vormen van de cuberdon worden daar in afgedrukt en vervolgens volgegoten met de cuberdonstroop. De 2de dag gaan de bakjes in een droogoven en dit voor 6 dagen om een lichtjes verharde rand te bekomen. De binnenkant van de cuberdon moet nog mooi smeuïg zijn.
Dit is een echte verse cuberdon zoals je ze bij ons kan verkrijgen.

Onze cuberdons ... een erkend streekproduct.


Cuberdon Royal staat voor TOP KWALITEIT EN ALTIJD VERS
cuberon streekproduct
Hoe is Cuberdon Royal ontstaan?  

Cuberdon Royal is een bedrijf opgericht in 2012. Bij een ontmoeting met de prins van Monaco had ik, David Veranneman, voor de prins  een geschenk mee met onder andere verse cuberdons. Door de hoogstaande kwaliteit van cuberdons die ik hem had cadeau gedaan kreeg ik van hem persoonlijk de vraag of ik deze kon leveren. Dit bracht me op het idee om CUBERDON ROYAL op te richten en ons te specialiseren in het leveren van dit vers streekproduct.
Via onze webshop kun je bestellen en op onze Facebookpagina kun je Cuberdon Royal blijven volgen.  


Cuberdon Royal ... een neus voor kwaliteit!